Değerli üniversite tercihi yapan arkadaşlarımız;

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü”  , AİBÜ – Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim hayatına 2015 - 2016 güz döneminde başlamıştır.

LYS MF-3 puanına göre öğrenci alımı yapan bölümümüze başvurmanız için bu puan türünden hesaplanmış 4 yıllık fakülte barajını geçmiş puanınız olması gerekmektedir.

1 Profesör, 1 Doçent ve 5 Yardımcı Doçentten oluşan ve büyüyen uzman akademik kadromuzla kanatlı hayvancılık sektörünün merkezi sayılan Bolumuzda, Gölköy kampüsünde kurulu olan fakültemizde eğitim görmek isteyen öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Mezunlarımız ZİRAAT MÜHENDİSİ unvanına sahip olacaklardır.

4 yıl sürecek olan eğitim programımızdan mezun olacak arkadaşlar, programda staj imkânları, yeni eğitim teknikleri, modern araştırma projeleriyle uygulamalı eğitim imkanlarına sahip olacaklar.

Mezunlarımız, kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapılan tesislerde, kesimhanelerde, kuluçkahanelerde, yem fabrikalarında, entegre tesislerin idari birimlerinde, hayvancılık işletmelerinde, tarım işletmelerinde, tüm çiftliklerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, araştırma enstitülerinde, tarım ilacı sektöründe, tarım ilacı satış birimlerinde, belediyelerde, bankalarda, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda, Kalkınma Bakanlığı’nda, il özel idarelerinde, tarım il müdürlüklerinde, başbakanlıkta, üniversitelerde ve pek çok başka alanda iş imkanlarına sahip olabileceklerdir.

Mezunlarımız kendilerine ait işletme açma ve idare edebilme yetkinliğine sahip olmakla birlikte, tarım ilacı bayileri açmak için de mesleki bilgi altyapısına sahip olacaklardır.

Bolu ili içerisinde 5000'in üzerinde işletme bulunmakta ve bu işletmelerin idareci ve ortak yönetici ihtiyaçları bölümümüz mezunlarından oluşabilecektir. Yüksek talep edilirliği olan bir bölüm mezunu olmak isteyen, hayvancılığı seven tüm gençleri bölümümüze bekliyoruz.

Bölümümüz konsept olarak lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren dünyadaki ilk bölümdür. Bu ilk olan bölümün, ilk öğrencilerinden ve doğal olarak Türkiye'nin alanda İLK MEZUNLARIndan olma fırsatını yakalamak için sizleri de Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (Kanatlı Bilimi ve Teknolojisi) Bölümümüze bekliyoruz.

Unutmayın, İLKLER DEĞERLİDİR.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl, ziraat, orman ve su ürünleri ile ilgili programları tercih ederek ilk üç sırada giren öğrencilere eğitim süreleri boyunca burs verileceğini, aylık 600 lira olan bursun 12 ay boyunca ödeneceğini bildirdi.

Saraç, üniversitelerin ziraat, tarım, orman ve su ürünleri ile ilgili fakültelerinin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile YÖK'te bir araya geldi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyanın beraberinde getirdiği her türlü zenginliğin de büyük önem taşıdığına işaret eden Saraç, ziraat, tarım, su ve orman alanlarının ülkenin elindeki en büyük değerler olduğunu vurguladı.

Yakın gelecekte, ülkelerin kavgaları ve savaşlarının sadece petrol ve yer altı zenginlikleri değil su, gıda, doğal zenginlikler kaynaklı olacağının yaygın görüş olduğunu dile getiren Saraç, değişik vesilelerle gerçekleştirdikleri toplantılarda bunu kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti.

Mezunlarımız, Türkiye’de alanında ilk olacaklarından, kariyer gelişimleri daha rahat olabilecektir. Aynı zamanda özel bir alanda ileri düzeyde uzmanlaşmış olacaklarından, işe alımlarda tercih edilecekleri düşünülmektedir.

Sizleri bekliyoruz.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

(KANATLI BİLİMİ ve TEKNOLOJİSİ)

DUYURU:

• Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü'nü tercih eden öğrenci arkadaşlar için, çeşitli kuruluşlardan belli miktarlarda burs imkanları açılacaktır.
  • Facebook sayfamız:

İyi bir öğrenim sezonu dileriz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bölümümüz, çalışma sahası ve beyaz et üretim sektörünün en önde olduğu Bolu ilinde çok sayıda pratik, staj ve eğitim uygulamalarıyla sizlere imkânlar sunmaya hazırlanıyor.

BÖLÜMÜMÜZ AKADEMİK ÇALIŞMALARINDAN

Yrd. Doç. Dr. Sabri Arda ERATALAR'ın yürütücsü olduğu, 878 No'lu BAP projesi tamamlandı.

Projenin, kuluçka giriş ve palaz çıkış aşamalarından birer kare:

Yrd. Doç. Dr. Sabri Arda ERATALAR'a ait 881 no'lu proje kapsamında temin edilen ikiz kuluçka makineleri ile ilk denemeler başlatılmıştır. Henüz 1. sınıf öğrencilerinin öğretim gördüğü bölümümüzde kuluçka ünitesi ve pek yakında bıldırcın ünitesi de aynı proje kapsamında faaliyete başlayacaktır. Üniversitemize, öğrencilerimize ve memleketimize hayırlı olsun.

Kuluçka çalışmalarımızdan çıkan bıldırcınlarımızın yeni evleri.

Yeni çalışma birimimiz hayırlı olsun. 2000 adet kapasiteli bıldırcın, tavuk civciv, keklik çalışma birimimiz tamamlandı.

ve devam eden çalışmalar...

Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Yaldız ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Arda Eratalar'ın da ekipte bulunduğu kanatlı hayvan gübrelerinin direkt kullanımını konu alan çalışmalardan kareler.

Arazi ve altyapı desteği için Bolca Hindi AŞ'e teşekkürlerimizi sunarız.

Yrd. Doç. Dr. Nezih OKUR kongre sunumunu gerçekleştirirken.

Tebrikler.