• Hollanda ve Almanya’dan Ziyaret

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Öğretim üyesi Doç.Dr.Serkan Çakır ve Yrd.Doç.Nezih Okur Hollanda ve Almanya’dan bölümü ziyarete gelen temsilcilerle helal kesim ve hayvan refahı konusunda bilimsel görüşme yaptı.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE), Animal Welfare Foundation (AWF) ve Eyes on Animals yetkilileri; helal kesim, hayvan refahının arttırılması, kesimhanelerin modernizasyonu, hayvanların daha az acı çekmelerinin sağlanması ve et kalitesinin arttırılması amacıyla hazırladıkları projeleri tanıtmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyelerini ziyaret ettiler. Bu kapsamda vakıf ve diğer kuruluşların yetkilileri Etholog Lesley Moffat, Veteriner Hekim Dr. Ellen Eser ve vakfın Türkiye Masası Müfettişi Asalet Sancaktaroğlu, Doç.Dr.Serkan Çakır ve Yrd.Doç.Dr. Nezih Okur ile helal kesim ve hayvan refahı konularında yürütülen akademik çalışmalar, güncel uygulamalar ve yönetmelikler konusunda fikir alışverişinde bulundular. Toplantıda, 2015 yılının Ekim veya Kasım ayında söz konusu konuların bilimsel yönden ele alındığı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Görüşmeler sırasında bilimsel araştırmaların yapılmasına yönelik temeller de atıldı.

Adsıwz.png

Adsız.png