Osh Devlet Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyeleri Fakültemizde seminer verdiler

Organik Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Polotov, tarım ürünleri ve hayvancılık, aynı bölümden Doç. Dr. Makhira Mirzaeva ise endemik bitkiler konusunda sunum yaptılar. Akademisyenlerin sunumlarını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samagan Mirzaibraimov Türkçe’ye çevirdi. Konferansı, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun da öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte takip etti.

Doç. Dr. Polotov, tarım ülkesi olan Kırgızistan’da özellikle güney kesimlerde tarım ürünleri yetiştirildiğini, illere göre yapılan değerlendirmelere göre ise Celal Abad’da ceviz, Batken’de kayısı, Osh’da elma, Çuy’da ise çilek ve böğürtlen yetiştiğini söyledi. Doç. Dr. Makhira Mirzaeva ise Kırgızistan’daki endemik bitkiler konusunda öğrencileri aydınlattı; gıda katkı maddesi olarak da kullanılan Glucomannan hakkında bilgi verdi.