Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Hakkında

Değerli üniversite tercihi yapan arkadaşlarımız;

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü” , BAİBÜ – Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim hayatına 2015 - 2016 güz döneminde başlamıştır.

Bölümümüze başvurmanız için ilgili puan türünden hesaplanmış 4 yıllık fakülte barajını geçmiş puanınız olması gerekmektedir.

1 Profesör, 2 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi ile 1 Araştırma Görevlisinden oluşan ve büyüyen uzman akademik kadromuzla kanatlı hayvancılık sektörünün merkezi sayılan Bolumuzda, Gölköy kampüsünde kurulu olan fakültemizde eğitim görmek isteyen öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Mezunlarımız ZİRAAT MÜHENDİSİ unvanına sahip olacaklardır.

4 yıl sürecek olan eğitim programımızdan mezun olacak arkadaşlar, programda staj imkânları, yeni eğitim teknikleri, modern araştırma projeleriyle uygulamalı eğitim imkanlarına sahip olacaklar.

Mezunlarımız, kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapılan tesislerde, kesimhanelerde, kuluçkahanelerde, yem fabrikalarında, entegre tesislerin idari birimlerinde, hayvancılık işletmelerinde, tarım işletmelerinde, tüm çiftliklerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, araştırma enstitülerinde, tarım ilacı sektöründe, tarım ilacı satış birimlerinde, belediyelerde, bankalarda, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda, Kalkınma Bakanlığı’nda, il özel idarelerinde, tarım il müdürlüklerinde, başbakanlıkta, üniversitelerde ve pek çok başka alanda iş imkanlarına sahip olabileceklerdir.

Mezunlarımız kendilerine ait işletme açma ve idare edebilme yetkinliğine sahip olmakla birlikte, tarım ilacı bayileri açmak için de mesleki bilgi altyapısına sahip olacaklardır.

 

Bolu ili içerisinde 5000'in üzerinde işletme bulunmakta ve bu işletmelerin idareci ve ortak yönetici ihtiyaçları bölümümüz mezunlarından oluşabilecektir. Yüksek talep edilirliği olan bir bölüm mezunu olmak isteyen, hayvancılığı seven tüm gençleri bölümümüze bekliyoruz.

 

Bölümümüz konsept olarak lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren dünyadaki ilk bölümdür. Bu ilk olan bölümün, ilk öğrencilerinden ve doğal olarak Türkiye'nin alanda İLK MEZUNLARI’ndan olma fırsatını yakalamak için sizleri de Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümümüz’e bekliyoruz.

Unutmayın, İLKLER DEĞERLİDİR.

 

YÖK Başkanı tarafından bu yıl, ziraat, orman ve su ürünleri ile ilgili programları tercih ederek ilk üç sırada giren öğrencilere eğitim süreleri boyunca burs verileceğini, aylık 1000 lira olan bursun 12 ay boyunca ödeneceğini bildirdi.

 

Mezunlarımız, Türkiye’de alanında ilk olacaklarından, kariyer gelişimleri daha rahat olabilecektir. Aynı zamanda özel bir alanda ileri düzeyde uzmanlaşmış olacaklarından, işe alımlarda tercih edilecekleri düşünülmektedir.

Sizleri bekliyoruz.